Edistysaskel suomalaiselle turkiselinkeinolle: Maaliskuun huutokaupassa myynnissä täysin sertifioituja minkkieriä

3.3.2017
Vantaan Fur Centerissä ensi viikolla pidettävässä turkishuutokaupassa on myynnissä ensimmäistä kertaa täysin sertifioituja minkkieriä. Sertifikaatti on merkki siitä, että turkis on tuotettu noudattaen laatujärjestelmää, jonka avulla turkiksen alkuperä voidaan selvittää tilatasolle saakka. Sunnuntaina alkavaan huutokauppaan odotetaankin saapuvan runsaasti ostajia.

Maaliskuun turkishuutokauppa viitoittaa suuntaa kuluvan vuoden turkiskaupalle: sunnuntaina alkavasta huutokaupasta enteillään vilkasta, sillä tapahtumaan on ilmoittautunut runsaasti ostajia. Joulukuun huutokaupassa näkyi jo positiivista hintakehitystä, kun ketun ja supin hinnat nousivat 20–30 prosenttia edellisvuodesta. Juuri sulkeutuneessa Kööpenhaminan huutokaupassa oltiin nyt lähes takaisin viime kauden lopussa olevalla tuotannollisesti kannattavalla tasolla.

”Täysin sertifioitu minkkitarjoama on edistysaskel suomalaiselle turkiselinkeinolle ja antaa samalla esimakua tulevaisuudesta. Suomalaisen turkistuotannon vastuullisuus vetää nyt maailman huipputoimijat Vantaalle. Johtavat muotibrändit edellyttävätkin jo, että turkis on sertifioitua”, ProFurin hallituksen puheenjohtaja Kenneth Ingman kertoo.

Suomalaisen turkistuotannon laatujärjestelmä kehittyy tänä vuonna entisestään, kun se laajenee turkiseläinten hyvinvoinnin parantamiseen tähtäävällä, Euroopan laajuisella WelFur-protokollalla.

”Suomessa tehdään paljon työtä turkistuotannon laatujärjestelmän kehittämisen eteen, mikä takaa sen, että kotimaisella tuotannolla on vahva edelläkävijäasema myös jatkossa” ProFurin toiminnanjohtaja Marja Tiura toteaa.

Maaliskuun huutokauppa järjestetään 5.–15.3.2017 Vantaalla.