This is Fur-tapahtuma Brysselissä oli iso menestys

31.1.2020
"This is Fur 2020" - Euroopan turkisyhteisön, Fur Europen, järjestämä edunvalvontatapahtuma 21.-23.1.2020 Euroopan parlamentissa Brysselissä oli valtava menestys.

Kolmen näyttely- ja edunvalvontapäivän aikana pidettiin lähes 150 sovittua tapaamista europarlamentin jäsenien, virkailijoiden ja muiden sidosryhmien kanssa. Lisäksi toista sataa vierailijaa saapui näyttelyosastoon ja paneelikeskusteluihin spontaanisti.

”Saavutimme poliittiset sidosryhmät kaikista merkityksellisistä turkismaista Euroopassa. Lisäksi saimme suurta mielenkiintoa myös muilta teollisuudenaloilta, kuten muodin parista ja muilta tuotantoeläinaloilta. Sidosryhmät ottivat erittäin hyvin vastaan ​​kestävän kehityksen viestimme ja -politiikkamme. Turkisyhteisö jätti jälleen suuren ja näkyvän jalanjäljen Brysseliin”, Fur Europen toimitusjohtaja Mette Lykke Nielsen kertoo.

Tapahtuma järjestettiin nyt kolmatta kertaa Euroopan parlamentissa. Näyttelyosastolla oli myös kaksi turkkuria, jotka näyttivät vanhojen turkisvaatteiden muokkausta ja uusien tekemistä ihan käytännössä.

Lisäksi messuosastolla pääsi virtuaaliselle turkistilavierailuille virtuaalitodellisuuslaseilla ja ottamalla ohjaimen käteen.

FIFURin tutkimusjohtaja Jussi Peura piti ajankohtaiskatsauksen Suomen turkiselinkeinon kiertotaloustoiminnoista 22.1. Kiertotalouden ja kestävän kehityksen katsausta tuli seuraamaan yli 50 asiasta kiinnostunutta.

”This is Fur-tapahtuma oli jälleen kerran erinomainen paikka kertoa turkiselinkeinon tuoreimmat kuulumiset EU:n ytimessä. Keskustelut eri tahojen kanssa olivat todella hyviä”, summaa FIFURin toiminnanjohtaja Marja Tiura.

Lisätietoja Fur Europen verkkosivuilta:

https://www.sustainablefur.com/news_item/this-is-fur-is-very-popular-in-the-european-parliament/

Lisätietoja:
Olli-Pekka Nissinen, viestintäjohtaja, Suomen Turkiseläinten Kasvattajain Liitto FIFUR

P. 050 306 2374
 

_______________________________________________________________________

Suomen Turkiseläinten Kasvattajain Liitto ry - ProFur on turkiselinkeinon emoyhdistys ja jäsentensä edunvalvonta- ja koulutusjärjestö. Ammattitaitoista turkiseläinkasvatusta on harjoitettu Suomessa jo yli sata vuotta ja liitto on perustettu vuonna 1928. Liiton alueyhdistyksiin kuuluu kaikkiaan 676 jäsenyritystä, joilla on yli 800 turkiseläinten kasvatuspaikkaa. Liitto ja tuottajat omistavat enemmistön kotimaisesta markkinointi- ja huutokauppayhtiö Saga Furs Oyj:sta. Suomen turkiselinkeino on maailmalla sertifioinnin edelläkävijä. Vapaaehtoisen, vuonna 2005 aloitetun laatujärjestelmän tavoitteena on ylläpitää ja parantaa suomalaisilla turkistiloilla kasvatettavien eläinten hyvinvointia, tuotannon laatua ja turkiseläinkasvattajan ammattitaitoa.