DNV - ISO 9001 Quality System Certification

‘Furcycle’-merkki todentaa kierrätetyn turkiksen, kun kierrätettyjen luksustuotteiden markkinat ja tietoinen kuluttaminen voimistuvat

14.2.2024
International Fur Federation (IFF) on julkaissut uuden seurantaohjelman ja merkin, joka tukee kierrätettyjen ja muodistettujen turkisten käyttöä. ’Furcycle’-niminen merkki ilmestyy vuosi sen jälkeen, kun Furmark-merkki otettiin käyttöön kaikille uusille turkistuotteille. FIFUR tukee Suomessa alan kansainvälisen kattojärjestön Furcycle-ohjelmaa.

Kun yhä useammat kuluttajat etsivät kestäviä vaihtoehtoja, vanhojen ja kierrätettyjen luksustuotteiden markkinat myös turkisten kohdalla, ovat kokeneet uuden suosion. Kestävän kulutuksen vetämänä tavan ostaa kierrätettyjä tuotteita odotetaan kasvavan edelleen. Kiinnostuksen kohteena on halu ostaa erikoisia, ajattomia ja ainutlaatuisia tuotteita, joilla on historia.

IFF on ylpeä siitä, että se on muutosliikkeen eturintamassa lanseerannut kierrätettyjen luonnonturkisten merkintäjärjestelmän, jonka nimi on ”Furcycle”. Järjestelmä sertifioi 20-vuotta ja sitä vanhemmat turkisesineet vintage-turkiksina ja vähintään 3-vuotta vanhat kierrätetyt ”esiomistettuina turkiksina” (pre-owned).

”IFF on sitoutunut auttamaan kuluttajia tekemään osaavia ja tietoisia päätöksiä ostaessaan luonnonturkista. Furcycle-merkinnän avulla voimme liittää asiakkaan emotionaalisesti ostamaansa tuotteeseen ja tarjoamaan jo aikaisemmin rakastetusta pukineesta varmuus, että on ostettu kauniita ja ajattomia kierrätettyjä turkiksia”, IFF:n toimitusjohtaja Mark Oaten toteaa.

”Materiaalivalinnoissa kestävyys ja muokattavuus ovat ensiarvoisen tärkeitä ja vastapaino pikamuodille. Aito turkis niin uutena kuin vanhasta muodistettuna edustaa parhaiten kestäviä valintoja”, lisää FIFURin vastuullisuusjohtaja Marika Peuhkuri-Grön.

Korjaushistoria talteen

Sertifioitu ammattiturkkuri tarkastaa huolellisesti jokaisen ”Furcycle”-etiketillä varustetun tuotteen ja varmistaa, että se täyttää korkeimmat laatu- ja aitousvaatimukset. Kun etiketin jäljittää ”Trace Now” - alustalla, voidaan antaa tietoa käytetyn turkiksen tyypistä, alkuperästä, valmistajasta, valmistuspaikasta ja arvio valmistusvuodesta.

Kun jotakin kierrätysturkiksista myöhemmin korjataan, puhdistetaan tai muokataan, toiminto voidaan tallentaa digitaaliseen ylläpitorekisteriin. Tämän avulla kuluttajat voivat saada tietää vaatteensa alkuperän, historian ja muodonmuutokset.

Furcycle-merkinnän saamiseksi tehty ammatillinen arviointi antaa kuluttajille luotettavan todisteen hankitun tuotteen alkuperästä ja huoltohistoriasta.

Jos haluat skannata Furcycle-merkityn vaatteen, käy osoitteessafurmark.com/furcycle

IFF:n tiedote Furcycle-ohjelmasta (englanniksi):https://www.wearefur.com/furcyle-label-pre-owned-fur/

Lisätietoja:

Mark Oaten, toimitusjohtaja, IFF,info@iftf.com

Marika Peuhkuri-Grön, vastuullisuusjohtaja, FIFUR, 0400 959 283
Olli-Pekka Nissinen, viestintäjohtaja, FIFUR, P. 050 306 2374