Lupaavia signaaleja turkismarkkinoilla

26.1.2017
Vuosi 2017 on alkanut turkisalalla myönteisessä vireessä. Kauppa on elpymässä ja luottamus palautumassa markkinoille suhdanneheilahteluiden jälkeen. Tämä oli havaittavissa myös Saga Fursin tilikauden ensimmäisessä huutokaupassa Vantaalla joulukuussa.

Vuosi 2017 on alkanut turkisalalla myönteisessä vireessä. Kauppa on elpymässä ja luottamus palautumassa markkinoille suhdanneheilahteluiden jälkeen. Tämä oli havaittavissa myös Saga Fursin tilikauden ensimmäisessä huutokaupassa Vantaalla joulukuussa.

Huutokaupan myynti ylitti odotuksemme: kokonaismyynti oli 33 miljoonaa euroa, kun se joulukuussa 2015 oli 12 miljoonaa. Huutokaupassa tarjotut ketun- ja supinnahat – yli 334 000 sertifioitua Saga-ketunnahkaa ja yli 30 000 Saga-suomensupinnahkaa – myytiin sataprosenttisesti, ja ketunnahkojen hinnat nousivat 20–30 prosenttia syksyn huutokaupasta.

Suuri ostajamäärä – paikalla oli noin 300 asiakasta kaikilta tärkeimmiltä markkina-alueilta – kova kilpailu ja nouseva hintataso ovat kaikki myönteisiä markkinasignaaleja. Ostojen jakautuminen eri markkina-alueille kertoo siitä, että sertifioiduilla suomalaisilla turkiksilla on vahva kysyntä ympäri maailmaa.

WelFur parantaa eläinten hyvinvointia ja lisää turkisalan läpinäkyvyyttä

Suomalaista, vastuullisesti tuotettua turkista pidetään arvossa ympäri maailman. Suomalaisen turkistalouden laatujärjestelmä laajenee vuoden alussa, kun tuottajamaat Euroopassa ottavat käyttöön turkiseläinten hyvinvointia mittaavan WelFur-järjestelmän.
Suomi on ollut edelläkävijämaana turkistilojen sertifioinnissa jo kymmenen vuoden ajan ja kehittänyt oman mittariston turkistilojen laadun mittaamiseen. Suomalaisen laatujärjestelmän jalanjäljissä seuraaminen on merkittävä edistysaskel eurooppalaiselle turkistuotannolle.

WelFur-ohjelman tavoitteena on entisestään parantaa turkiseläinten hyvinvointia turkistiloilla. Eläinten hyvinvoinnista on myös paljon virheellisiä käsityksiä päättäjätasolla saakka. WelFur auttaa osaltaan oikaisemaan väärinkäsityksiä ja tuo läpinäkyvämpää tietoa alasta myös kuluttajille.

Saga Fursin innovaatiot tuovat lisäarvoa vaateyrityksille

Kuhinaa oli myös tammikuussa järjestetyillä turkis- ja nahkamessuilla Pekingissä. Saga Fursin messuosasto houkutteli laadukkaiden ja kestävien materiaalien hankinnasta ja liiketoimintaa tehostavista innovaatioista kiinnostuneita kävijöitä, ja osastolla oli esillä laaja valikoima Saga®-ketun, minkin ja -suomensupinnahkoja sekä Saga Fursin Design Centren kehitettyjä turkistekniikoita.

Uusien ideoiden ja käsityötekniikoiden soveltamista laadukkaita raaka-aineita käyttäen esiteltiin erityisellä vaate- ja asustenäyttelyllä. Saga Fursin saavutukset turkisinnovaatioiden parissa ja yhtiön hyvä maine kestävyyden ja vastuullisuuden huomioijana tuovat lisäarvoa vaateyrityksille ja suunnittelijoille. Yhtiön kumppanit ja osastolla kävijät saivat asiantuntijoiden opastusta tulevien mallistojen kehittämisessä markkinoiden tarpeisiin.

Alkuvuoden lupaaviin uutisiin lukeutuvat myös Venäjän taloudessa havaitut pienet elpymisen merkit. Uteliaina suuntaamme siis katseemme alkavaan kevääseen ja Saga Fursin seuraavaan, maaliskuun alussa järjestettävään huutokauppaan.

Marja Tiura, 

Suomen Turkiseläinten kasvattajain liiton toiminnanjohtaja