Salakuvaaja kävi taas kylässä – häiritsi pentuja ja jäi kameraan kiinni

28.6.2019
Turkistilojen salakuvaajat ovat heränneet piiloistaan liikkeelle. Vaasan Korsholmissa salakuvaaja häiritsi ketun pentuja alkukesän herkkään aikaan. Kaiken huipuksi maastopukuinen ja huppupäinen kuvaaja jäi kiinni rysän päältä riistakameraan 6. kesäkuuta kello 00:08.

”Tiloilla on alkukesästä herkkä aika minkkien ja kettujen penikoinnin jälkeen. Emojen pitää antaa olla rauhassa ja huolehtia pennuistaan. Tunkeutujat stressaavat eläimiä ja voivat aiheuttaa hätääntymistä, jolloin emot voivat surmata pentuja”, muistuttaa ProFurin eläinlääkäri Johanna Korpela.

Tilalla Korsholmissa sattui olemaan valvontakameroiden lisäksi myös riistakamera, joka nappasi varsin edustavan kuvan tunkeutujasta. Kuva on tämän tiedotteen liitteenä.

”Tunkeutumiset ovat laittomia ja vaarantavat eläinten terveyttä. Luulisi nyt kaikkien ymmärtävän, että jätetään tilat rauhaan etenkin pentuaikaan”, sanoo alueyhdistys SÖP:n tiedotuspäällikkö ja asiamies Steven Frostdahl, joka kävi valvontakamerakuvia läpi jäsenkasvattajamme kanssa.

Jotta turkistiloille ei tarvitse tulla salakuvaamaan, järjestämme säännöllisesti vierailumahdollisuuksia eri puolilla Suomea. Kannattaakin olla yhteydessä Vantaan toimistoomme tilavierailutoiveista (stkl.vantaa@profur.fi).

Lisätietoja:

Johanna Korpela, eläinlääkäri, 050 464 8834, johanna.korpela@profur.fi

Olli-Pekka Nissinen, viestintäjohtaja, 050 306 2374 olli-pekka.nissinen@profur.fi

Steven Frostdahl, tiedotuspäällikkö, 044 365 2925, steven.frostdahl@profur.fi