Tiedote: Turkiskasvattajat avaavat keskustelun turkiselinkeinosta

11.3.2019
Suomen Turkiseläinten Kasvattajain Liitto - ProFur on selvittänyt kuluneen vuoden aikana turkiskasvatuksen kannatuksen ja vastustuksen syitä.
Selvityksen mukaan turkiskasvatuksen kannattajien perustelut lähtevät turkisten käyttömukavuudesta, turkisvaatteiden luonnonmukaisuudesta ja elinkeinon suuresta merkityksestä maaseudulle. Vastustus puolestaan kumpuaa toisaalta huolesta eläinten elinolosuhteisiin liittyen ja toisaalta hyötyeläinten kasvattamisen yleisestä vastustamisesta. 
"Me Suomen Turkiskasvattajat olemme sitoutuneet jokaisen eläimen hyvinvointiin joka päivä, ja haluamme avata toimintaamme kaikille kiinnostuneille suomalaisille. Huolet häviävät vain täydellä avoimuudella ja pelot vuoropuhelulla", toteaa halsualainen turkiskasvattaja Marko Meriläinen.
Keskustelu käynnistyy mediakampanjalla, jonka tavoitteena on kutsua kaikki halukkaat mukaan keskustelemaan Turkiskasvattajien Facebook -ryhmään. Lisäksi kaikille halukkaille tullaan järjestämään mahdollisuus vierailla turkistilalla.
”Jatkamme nyt aloitettua näkyvyyttä ja käymme läpi eläinten hyvinvoinnin lisäksi alamme kiertotaloutta, kasvollista yrittäjyyttä ja kestävää vaatetusta pikamuodin sijaan. Sekä kriittistä että kannustavaa palautetta on tullut kiitettävästi ja niihin vastaamme. Vierailupyyntöjäkin on tullut jo kymmeniä”, kertoo ProFurin viestintäjohtaja Olli-Pekka Nissinen
 
Lisätietoja:
Olli-Pekka Nissinen, viestintäjohtaja, Suomen Turkiseläinten Kasvattajain Liitto, p. 050 306 2374
Marko Meriläinen, turkiskasvattaja, hallituksen jäsen, Suomen Turkiseläinten Kasvattajain Liitto ry, p. 040 570 4385
 
 
Suomen Turkiseläinten Kasvattajain Liitto ry - ProFur on turkiselinkeinon emoyhdistys ja jäsentensä edunvalvonta- ja koulutusjärjestö. Ammattitaitoista turkiseläinkasvatusta on harjoitettu Suomessa jo yli sata vuotta ja liitto on perustettu vuonna 1928. Liiton alueyhdistyksiin kuuluu kaikkiaan 763 jäsenyritystä, joilla on noin 900 turkiseläinten kasvatuspaikkaa. Liitto ja tuottajat omistavat enemmistön kotimaisesta markkinointi- ja huutokauppayhtiö Saga Furs Oyj:sta. Suomen turkiselinkeino on maailmalla sertifioinnin edelläkävijä. Vapaaehtoisen, vuonna 2005 aloitetun laatujärjestelmän tavoitteena on ylläpitää ja parantaa suomalaisilla turkistiloilla kasvatettavien eläinten hyvinvointia, tuotannon laatua ja turkiseläinkasvattajan ammattitaitoa.