Turkis ei ole turkin synonyymi

20.2.2017
Kauas on tultu siitä, kun turkis tarkoitti vain karvalakkeja ja painavia, kokopitkiä turkkeja, kirjoittaa Profurin toiminnanjohtaja Marja Tiura.

 

Vain punaisen, turkissomisteisen huivin heilahdus ja turkismuotia esittelevä malli katoaa lavan taakse. On vuosittaisen Nahkanäyttelyn aika Seinäjoella ja suomalaista turkismuotia esittelevä muotinäytös on juuri loppumaisillaan.

Lavalle nousee niin klassista turkismuotia kuin materiaalilla leikittelevää, modernia turkista. On muhkeita, kevytuntuvatakeista inspiraationsa saaneita takkeja, rohkeasti erilaisia materiaaleja yhdisteleviä vaatteita, keveitä turkisliivejä, värikkäitä kauluksia, huiveja ja hiuskoristeita. Miehiäkään ei olla unohdettu esityksestä, vaan lavalla näkyi jos jonkinmoista turkista myös miesmallien yllä.

Kauas on tultu siitä, kun turkis tarkoitti vain karvalakkeja ja painavia, kokopitkiä turkkeja. Turkis materiaalina vaatii paneutumista työstäjältään, mutta samalla inspiroi suunnittelijoita haastamaan luovuuttaan ja käyttämään materiaalia myös täysin uusilla tavoilla. Oli ilahduttavaa jälleen Seinäjoella nähdä, miten monenlaista taidonnäytettä turkiksista syntyykään osaavissa käsissä!

Osaavien turkissuunnittelijoiden lisäksi täällä pohjoisessa asuu maailman parhaimmat kasvattajat. Tinkimättömien ja työlleen omistautuneiden tuottajiemme kautta maailmallakin päästään nauttimaan suomalaisesta osaamisesta. Lämmin kiitos teille kaikille, jotka mahdollistatte suomalaisen turkismuodin elinvoimaisuuden ja kehittymisen myös jatkossa.

 

Nähdään myös ensi vuonna turkismuotinäytöksen merkeissä!

 

Marja Tiura
toiminnanjohtaja, ProFur