Uutiset ja artikkelit

Artikkeli
30.7.2021
Maailmanlaajuisen turkisten vähittäiskaupan arvo on noin 17 miljardia euroa (20,1 miljardia dollaria), mikä osoittaa vahvaa palautumista COVID-19-pandemian aiheuttaman markkinahäiriön jälkeen. Euroopan turkisalan vähittäiskauppa on noin 4,1 miljardin euron (4,8 miljardin dollarin) tasolla myös koronapandemian markkinavaikutusten huomioon ottamisen jälkeen. Tiedot ilmenevät Kööpenhaminan yliopiston tuoreesta tutkimuksesta, josta International Fur Federation IFF raportoi ensimmäisenä.
Artikkeli
26.4.2021
Kotimaisella, sertifioidulla turkiseläinkasvatuksella on kansalaisten selkeä hyväksyntä. Taloustutkimuksen FIFURin toimeksiannosta tekemässä väestökyselyssä 48 prosenttia vastanneista suhtautuu erittäin tai melko myönteisesti suomalaiseen turkiselinkeinoon. 80 prosenttia vastanneista kannattaa kotimaisten luonnonmateriaalien käyttöä vaatetuksessa ja tuotantoeläintilojen salakuvauksiin suhtautuu kielteisesti 76 prosenttia vastaajista.
Artikkeli
15.1.2021
Keskustelun eläinten hyvinvoinnista pitäisi perustua nykyistä enemmän tosiasioihin ja empiiriseen tutkimukseen, sanoo FIFURin tutkimusjohtaja Jussi Peura. Jos kevyin perustein muodostetut mielipiteet saavat vallan, niin erimielisyyksien kuilu kasvaa ylittämättömäksi.
Artikkeli
5.11.2020
Suomen turkiseläimissä ei ole todettu koronavirustartuntoja ja tilanne tiloilla on rauhallinen. Suomen Turkiseläinten Kasvattajain Liitto FIFUR ja sen jäsenyrittäjät ovat torjuneet koronaviruksen leviämistä Suomen turkistiloille keväästä 2020 saakka. Systemaattinen varautuminen ja tehostetut suojaustoimet jatkuvat tiloilla ja kaikissa turkiselinkeinon toiminnoissa. Samoin jatkuu Suomen turkiselinkeinon hyvä yhteistyö viranomaisten kanssa koronaviruksen eläintartuntojen torjunnassa.
Artikkeli
16.6.2020
Usein kysytyt kysymykset ja vastaukset turkiselinkeinon valvonnasta. Turkiselinkeinon valvonta on viime aikoina herättänyt keskustelua, sillä Ruokaviraston tekemän viranomaisvalvonnan osuus on laskenut.
Artikkeli
20.5.2020
Kahdelle FIFURin jäsentilalle on isketty tiistain ja keskiviikon (19.5-20.5) välisenä yönä Kalajoella. Tunkeutujat ovat päästäneet kettuja ja pentueiden kanssa olleita emoja irti varjotaloista ja kymmeniä pentuja on kuollut. Tilat ovat vierekkäin. Kettuja oli päästetty irti kahdesta varjotalosta. Poliisi tutkii asiaa.

Sivut