DNV - ISO 9001 Quality System Certification

Uutiset ja artikkelit

Artikkeli
14.2.2024
International Fur Federation (IFF) on julkaissut uuden seurantaohjelman ja merkin, joka tukee kierrätettyjen ja muodistettujen turkisten käyttöä. ’Furcycle’-niminen merkki ilmestyy vuosi sen jälkeen, kun Furmark-merkki otettiin käyttöön kaikille uusille turkistuotteille. FIFUR tukee Suomessa alan kansainvälisen kattojärjestön Furcycle-ohjelmaa.
Artikkeli
17.11.2023
FIFUR ja sen piirissä olevat sertifioidut turkiseläinten kasvattajat vastustavat Ruokaviraston käyttöönottamaa turkiseläinten yksinomaista vasta-ainetestausta ja pelkkien vasta-aineiden perusteella määrättyjä kymmenien tuhansien terveiden eläinten pakkolopetuksia. FIFUR vaatii viranomaisia palaamaan lakien edellyttämään laajempaan diagnostiikkaan ja soveltamaan lainmukaisia toimenpiteitä. FIFURin näkemyksen mukaan pelkkä vasta-ainetestaus ja sen perusteella määrätyt ankarat pakkokeinot ovat eläintautilain vastaisia ja loukkaavat yrittäjien perusoikeudellista omaisuuden suojaa.
Artikkeli
31.8.2023
FIFURin jäsentilat jatkavat biosuojauksen ja lintutorjunnan parantamista kaikin soveltuvin keinoin yhteistyössä viranomaisten kanssa. Lintuinfluenssariski voidaan torjua ja turkiseläinkasvatus jatkuu Suomessa turvallisesti. Viime viikkoina turkistuottajia ja alaa kohtaan on ollut voimakasta syyllistämistä. FIFUR korostaa, että tartunnat eivät ole turkisalan syy ja toivoo, että keskustelua käytäisiin lintuinfluenssan todellisista syistä.
Artikkeli
28.6.2023
Suomalaisen turkiselinkeinon arvoketjun työllisyys oli verovuonna 2022 noin 1600 henkilötyövuotta ja viennin arvo 232 miljoonaa euroa, vaikka markkinatilanne on ollut haastava mm. pandemian talousvaikutusten vuoksi. Sertifioidun turkiseläinkasvatuksen kannatus väestössä on pysynyt ennallaan eli noin puolet suomalaisista kannattaa alaa. Taloustutkimuksen FIFURin toimeksiannosta tekemän tuoreen väestötutkimuksen mukaan 46 % vastaajista suhtautui erittäin tai melko myönteisesti kotimaiseen turkistoimialaan (n=1003).
Artikkeli
25.11.2022
Eläinoikeusjärjestöt julkaisivat taas tilaamansa väestökyselyn tulokset. Ajoitus ei yllätä. Jälleen muistutamme Taloustutkimuksen FIFURin toimeksiannosta tekemistä väestökyselyistä. Keväällä 2022 50 % vastaajista (Taloustutkimus, n=1003) ilmoitti suhtautuvansa erittäin tai melko myönteisesti kotimaiseen, sertifioituun turkiseläinkasvatukseen.
Artikkeli
27.9.2022
Animalia ry julkaisi tiistaina tilaustutkimuksen turkiselinkeinosta, jossa yhdistys keskittyy perustelemaan elinkeinon lopettamista. ”Raportti on tarkoitushakuista tilaustyötä. He haluavat rajoittaa ja lopettaa tuotantoeläinaloja ja turkisala oli nyt tällä kertaa päätähtäimessä. Me jatkamme turkiselinkeinon kehittämistä Suomessa ja osaltamme koko EU:ssa”, sanoo FIFURin toiminnanjohtaja Marja Tiura.
Artikkeli
2.6.2022
Puolet väestöstä (50 %) tukee kotimaista, sertifioitua turkiseläinkasvatusta, ilmenee tuoreesta Taloustutkimuksen FIFURin toimeksiannosta tekemästä väestökyselystä (n=1003). Turkiselinkeinon tuki nousi kaksi prosenttiyksikköä tasan 50 %:iin verrattuna kevään 2021 Taloustutkimuksen väestökyselyyn, jossa erittäin tai melko myönteisesti suhtautuvia oli 48 %. Tuoreessa kyselyssä 81 % vastaajista kannatti kotimaisten luonnonmateriaalien, kuten nahan, turkiksen ja villan käyttöä vaatetuksessa. Tässäkin kysymyksessä kannatus nousi yhden prosenttiyksikön.

Sivut