Uutiset ja artikkelit

Artikkeli
27.9.2022
Animalia ry julkaisi tiistaina tilaustutkimuksen turkiselinkeinosta, jossa yhdistys keskittyy perustelemaan elinkeinon lopettamista. ”Raportti on tarkoitushakuista tilaustyötä. He haluavat rajoittaa ja lopettaa tuotantoeläinaloja ja turkisala oli nyt tällä kertaa päätähtäimessä. Me jatkamme turkiselinkeinon kehittämistä Suomessa ja osaltamme koko EU:ssa”, sanoo FIFURin toiminnanjohtaja Marja Tiura.
Artikkeli
2.6.2022
Puolet väestöstä (50 %) tukee kotimaista, sertifioitua turkiseläinkasvatusta, ilmenee tuoreesta Taloustutkimuksen FIFURin toimeksiannosta tekemästä väestökyselystä (n=1003). Turkiselinkeinon tuki nousi kaksi prosenttiyksikköä tasan 50 %:iin verrattuna kevään 2021 Taloustutkimuksen väestökyselyyn, jossa erittäin tai melko myönteisesti suhtautuvia oli 48 %. Tuoreessa kyselyssä 81 % vastaajista kannatti kotimaisten luonnonmateriaalien, kuten nahan, turkiksen ja villan käyttöä vaatetuksessa. Tässäkin kysymyksessä kannatus nousi yhden prosenttiyksikön.
Artikkeli
3.2.2022
Korona ajoi suomalaisen turkis- ja luksustuotebrändin Gemmin ahtaalle. Henkilöstö on vieläkin lomautettuna, mutta osa on saanut jo kutsuja takaisin töihin. Merkkejä paremmasta on ilmassa. Tapaamme Gemmin liikkeessä tuntia ennen sen avautumista. Toimitusjohtaja Susanne Stenfors pyytää anteeksi jatkuvasti soivaa puhelintaan. Kun henkilöstö on lomautettuna, toimitusjohtaja ottaa puhelut vastaan. Stenfors kiittelee Suomen lomautusmahdollisuutta. Ketään ei ole tarvinnut irtisanoa, ja osa henkilökuntaa on pystytty kutsumaan töihin. Se on positiivinen uutinen, kauppa on lähtenyt taas käyntiin. Supisuomalaisena luksustavaran valmistajana Gemmi on harvinaisuus. Turkisten nahat tulevat kotimaisilta tiloilta ja ne muuttuvat valmiiksi tuotteiksi Gemmin tehtaalla Loviisassa. ”Haluamme pitää tuotannon Suomessa ja luoda työpaikkoja sekä näyttää millaisia aitoja suomalaisia luksustuotteita niistä voi tehdä ”, Stenfors korostaa.
Artikkeli
2.2.2022
Furmark on vauhdilla turkiskauppaan tuleva sertifikaatti, joka tarjoaa kuluttajalle tietoa turkispukineen jokaisesta vaiheesta tilalta kaupan hyllylle saakka. Suomalaiselta WelFur -tuottajalta se ei vaadi mitään lisätyötä, vakuuttaa kansainvälisen turkisalan järjestön, IFF:n sertifioinnista ja standardeista vastaava johtaja Jyrki Sura.
Artikkeli
16.11.2021
Fur Vision 22 -malliston luoja Emma Vivien valottaa inspiraationsa lähteitä. Fur Vision 22 -mallisto peilaa tuntemamme maailman muuttumista. Covid-19 –pandemia on vaikuttanut meihin kaikkiin tavalla tai toisella – siihen kuinka asumme, työskentelemme ja kuinka ajattelemme. Vuosi on kyseenalaistanut valintojamme, mieltymyksiämme, ostokäyttäytymistämme ja tapaamme viettää aikaa. Vaikka vuosi on ollut rankka kaikkialla maailmassa, on siitä syntynyt myös hyvää, ja sitä me haluamme juhlistaa. Mallisto on jaettu kolmen päätarinaan: elävät ja raikkaat sävyt, pehmeät ja täyteläiset sävyt sekä luonnolliset sävyt. Tätä mallistoa työstäessään Saga Furs teki yhteistyötä useiden, eri markkina-alueita edustavien turkissuunnittelijoiden kanssa.
Artikkeli
16.11.2021
1918 Haskelin piirikunnassa Yhdysvaltojen Kansasissa alkoi flunssa-aalto, joka sairastutti paikallista väestöä. Tauti ei herättänyt huomiota ennen kuin se levisi läheiselle armeijan Fort Rileyn koulutusleirille, jossa sairastui noin 500 sotilasta. Epidemia vaikutti menevän nopeasti ohi ja keväällä Fort Rileyn sotilaita alettiin lähettää sotaan Eurooppaan. Kesällä 1918 espanjantauti mutatoitui ja levisi nopeasti maailmansodan ihmisliikenteen vuoksi kaikkialle maailmaan. Sairastumisia tuli jo tuolloin paljon, mutta kuolleisuus oli edelleen pientä.

Sivut