Artikkeli
31.8.2023
FIFURin jäsentilat jatkavat biosuojauksen ja lintutorjunnan parantamista kaikin soveltuvin keinoin yhteistyössä viranomaisten kanssa. Lintuinfluenssariski voidaan torjua ja turkiseläinkasvatus jatkuu Suomessa turvallisesti. Viime viikkoina turkistuottajia ja alaa kohtaan on ollut voimakasta syyllistämistä. FIFUR korostaa, että tartunnat eivät ole turkisalan syy ja toivoo, että keskustelua käytäisiin lintuinfluenssan todellisista syistä.

Artikkeli
28.6.2023
Suomalaisen turkiselinkeinon arvoketjun työllisyys oli verovuonna 2022 noin 1600 henkilötyövuotta ja viennin arvo 232 miljoonaa euroa, vaikka markkinatilanne on ollut haastava mm. pandemian talousvaikutusten vuoksi. Sertifioidun turkiseläinkasvatuksen kannatus väestössä on pysynyt ennallaan eli noin puolet suomalaisista kannattaa alaa. Taloustutkimuksen FIFURin toimeksiannosta tekemän tuoreen väestötutkimuksen mukaan 46 % vastaajista suhtautui erittäin tai melko myönteisesti kotimaiseen turkistoimialaan (n=1003).
Artikkeli
12.1.2023
EU-kansalaisaloite maaseutualojen, elintarviketurvan ja huoltovarmuuden puolesta kerää nyt miljoonaa allekirjoitusta eri EU-maista. Suomesta keräystavoite on vähintään 10 000 nimeä.

Artikkeli
20.12.2022
15.12.2022 järjestettiin FIFURin koordinoiman ja MMM Ravinteiden kierrätyksen kokeiluohjelman 2020-2022 rahoittaman (rahoituksen koordinointi Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus) TASSUNJÄLKI-hankkeen loppuseminaari.
Artikkeli
25.11.2022
Eläinoikeusjärjestöt julkaisivat taas tilaamansa väestökyselyn tulokset. Ajoitus ei yllätä. Jälleen muistutamme Taloustutkimuksen FIFURin toimeksiannosta tekemistä väestökyselyistä. Keväällä 2022 50 % vastaajista (Taloustutkimus, n=1003) ilmoitti suhtautuvansa erittäin tai melko myönteisesti kotimaiseen, sertifioituun turkiseläinkasvatukseen.
Artikkeli
27.9.2022
Animalia ry julkaisi tiistaina tilaustutkimuksen turkiselinkeinosta, jossa yhdistys keskittyy perustelemaan elinkeinon lopettamista. ”Raportti on tarkoitushakuista tilaustyötä. He haluavat rajoittaa ja lopettaa tuotantoeläinaloja ja turkisala oli nyt tällä kertaa päätähtäimessä. Me jatkamme turkiselinkeinon kehittämistä Suomessa ja osaltamme koko EU:ssa”, sanoo FIFURin toiminnanjohtaja Marja Tiura.
Artikkeli
22.9.2022
Eri medioissa on viime päivinä julkaistu juttuja turkiselinkeinosta. Juttujen näkökulmat ovat lähteneet osin väärille urille ja niissä on yksipuolisesti valittuja faktoja.
Artikkeli
2.6.2022
Puolet väestöstä (50 %) tukee kotimaista, sertifioitua turkiseläinkasvatusta, ilmenee tuoreesta Taloustutkimuksen FIFURin toimeksiannosta tekemästä väestökyselystä (n=1003). Turkiselinkeinon tuki nousi kaksi prosenttiyksikköä tasan 50 %:iin verrattuna kevään 2021 Taloustutkimuksen väestökyselyyn, jossa erittäin tai melko myönteisesti suhtautuvia oli 48 %. Tuoreessa kyselyssä 81 % vastaajista kannatti kotimaisten luonnonmateriaalien, kuten nahan, turkiksen ja villan käyttöä vaatetuksessa. Tässäkin kysymyksessä kannatus nousi yhden prosenttiyksikön.

Artikkeli
2.6.2022
FIFURin järjestämä vastuullisuusseminaari 10. toukokuuta 2022 oli mielenkiintoinen katsaus turkisalan tämänhetkisiin vastuullisuushankkeisiin sekä kurkistus alan tulevaisuuteen.
Artikkeli
3.2.2022
Korona ajoi suomalaisen turkis- ja luksustuotebrändin Gemmin ahtaalle. Henkilöstö on vieläkin lomautettuna, mutta osa on saanut jo kutsuja takaisin töihin. Merkkejä paremmasta on ilmassa.
Tapaamme Gemmin liikkeessä tuntia ennen sen avautumista. Toimitusjohtaja Susanne Stenfors pyytää anteeksi jatkuvasti soivaa puhelintaan. Kun henkilöstö on lomautettuna, toimitusjohtaja ottaa puhelut vastaan.
Stenfors kiittelee Suomen lomautusmahdollisuutta. Ketään ei ole tarvinnut irtisanoa, ja osa henkilökuntaa on pystytty kutsumaan töihin. Se on positiivinen uutinen, kauppa on lähtenyt taas käyntiin.
Supisuomalaisena luksustavaran valmistajana Gemmi on harvinaisuus. Turkisten nahat tulevat kotimaisilta tiloilta ja ne muuttuvat valmiiksi tuotteiksi Gemmin tehtaalla Loviisassa.
”Haluamme pitää tuotannon Suomessa ja luoda työpaikkoja sekä näyttää millaisia aitoja suomalaisia luksustuotteita niistä voi tehdä ”, Stenfors korostaa.
