FPF:s binamn PROFUR blir nu FIFUR

28.5.2019
Finlands Pälsdjuruppfödares Förbunds binamn PROFUR, som används bl.a. i kommunikationen och logon, byter form till FIFUR i augusti. Förbundets anrika huvudsakliga handelsnamn förblir oförändrat. Binamnets förändring är en del av förbundets framgångsplan som började förra året.

”Förkortningen FIFUR säger tydligare vilket land och vilken branch det är fråga om. Namnet innehåller Finlands officiella landsförkortning och ordet päls på engelska. Med förkortningen PROFUR har vi emellanåt behövt förklara varifrån vi kommer och vad vi gör, även om det också är bra”, förklarar FPF:s verksamhetsledare Marja Tiura.

FPF:s styrelse godkände binamnet bland ett par alternativ som fanns med på slutrakan. Villkoren för ett bra binamn var bland annat att det skulle finnas lediga domäner och inga övriga hinder. Patent- och registerstyrelsens godkännande av det nya binamnet kom i mars.

“Webbplatsens identifiering och slutdelen på förbundets e-postadresser byter till form fifur.fi i augusti. Naturligtvis kommer tjänsterna att ha vidarestyrning så att det inte uppstår avbrott”, säger kommunikationschef Olli-Pekka Nissinen.

Förbundets officiella logo förblir samma som nu, men förleden PRO byter till formen FI.