Smygfilmare igen på österbottnisk farm – inkräktare störde djur och fångades på film

28.6.2019
Inkräktare på Österbottnisk farm har stört valpar och digivande pälsdjur. I Korsholm har en farm i början av sommaren haft olovligt besök av maskerade inkräktare som fotograferat anläggningen. Inkräktaren fångades på övervakningskamera den 6.6 kl. 00:08.

”Pälsfarmerna är synnerligen känsliga i början av sommaren efter valpningen. Honorna måste få stillhet och kunna sköta sina valpar i lugn och ro. Intrång stressar djuren och kan orsaka stressreaktioner som kan leda till att honorna dödar sina ungar”, påminner ProFurs veterinär Johanna Korpela.

Förutom övervakningskameror fanns på farmen i Korsholm viltkameror, varav en fotograferade en av inkräktarna. Fotografiet av den maskerade inkräktaren bifogas i pressmeddelandet.

”Intrång är olagligt och riskerar djurens hälsa och välmående. Det borde vid det här laget vara självklart att pälsfarmer ska lämnas ifred, i synnerhet under valpningstiden”, säger Svenska Österbottens Pälsdjursodlarförening rf:s informationschef Steven Frostdahl, som gått genom övervakningskamerans innehåll tillsammans med den berörde pälsfarmaren.

Istället för att göra intrång på pälsfarmer vi ordnar regelmässigt besök för allmänheten på farmer runt om i Finland. De som vill besöka finländska pälsfarmer, ta gärna kontakt med FPF:s kontor i Vanda och framför era önskemål (stkl.vantaa@profur.fi).

Tilläggsuppgifter:

Johanna Korpela, veterinär, 050 464 8834, johanna.korpela@profur.fi

Olli-Pekka Nissinen, kommunikationsdirektör, 050 306 2374, olli-pekka.nissinen@profur.fi

Steven Frostdahl, informationschef, 044 365 2925, steven.frostdahl@profur.fi