Ajankohtaista
Arkistot
-
KAMPAAJASTA TURKISTUOTTAJAKSI
Lue lisää: KAMPAAJASTA TURKISTUOTTAJAKSISari Hagström suorittaa parhaillaan turkistarhaajan perustutkintoon tähtääviä opintoja Kannuksessa ja pyörittää samalla omaa minkkitilaa Kokkolassa. Entiseltä ammatiltaan hän on parturi-kampaaja. Niitä hommia hän ehti tehdä 20 vuotta. Turkiselinkeino oli hänelle täysin vieras, kunnes hän tapasi nyt jo poismenneen puolisonsa Magnus Hagströmin.
-
UUSIA MAHDOLLISUUKSIA TURKIKSILLE
Lue lisää: UUSIA MAHDOLLISUUKSIA TURKIKSILLENeljän eduskuntakauden jälkeen Leena Harkimo löysi uusia haasteita turkisalan edunvalvojana. Nuoruudessaan mallinakin työskennelleenä hän näkee turkiksissa paljon hyödyntämättömiä mahdollisuuksia.
-
Vastuullisuusohjelmat ovat ostajille tuiki tärkeitä
Lue lisää: Vastuullisuusohjelmat ovat ostajille tuiki tärkeitäVastuullisen turkistuotannon täytyy kehittyä jatkuvasti, jotta Suomen tuotanto pitää etumatkansa muuhun Eurooppaan. Siksi tarvitaan myös WelFur-sertifiointia, sanoo Saga Fursin Charles Ross. Saga Fursin kansainvälisestä markkinoinnista ja yritysvastuusta vastaava johtaja Charles Ross näkee nykyisen suomalaisen sertifioinnin laajempana kokonaisuutena, jota WelFur vahvistaa nimenomaan eläinten hyvinvoinnin näkökulmasta.”WelFur on erinomainen eläinten hyvinvoinnin mittaustapa, ja sen kehittämisessä on panostettu tieteelliseen…
-
EDUNVALVONTAA ELINTILAN PUOLESTA
Lue lisää: EDUNVALVONTAA ELINTILAN PUOLESTAPäätöksenteolla on kauaskantoiset vaikutukset elinkeinon harjoittamiseen. FIFUR on arvostettu, luotettava ja hyvämaineinen toimija päätöksenteon taustalla. Takaisin ylös
-
Eläinsuojelun valvonta
Lue lisää: Eläinsuojelun valvontaTurkiseläinten, kuten muidenkin eläinten pitoa, hoitoa, kohtelua ja käsittelyä pitopaikoissa säätelee Suomessa laki eläinten hyvinvoinnista ja lopetusasetus. Näiden lisäksi turkiseläinten pidolle asetettavat eläinsuojeluvaatimukset on määritelty valtioneuvoston asetuksessa turkiseläinten suojelusta. Paikan päällä turkistilalla tapahtuvaa eläinsuojeluvalvontaa tekevät valvontaan erikoistuneet kunnaneläinlääkärit ja läänineläinlääkärit. Näiden lisäksi poliisi voi käydä tilalla eläinsuojeluasioissa samoin kuin kunnan terveystarkastaja valvontakäynnillä.
-
TUTKIMUS INVESTOI TULEVAISUUTEEN
Lue lisää: TUTKIMUS INVESTOI TULEVAISUUTEENKetun kasvatusympäristön virikkeellistäminen: 100 VUOTTA KOKEILUJA
-
Paikallisuus ja perinteet inspiroivat
Lue lisää: Paikallisuus ja perinteet inspiroivatHanna Nurmi on pääkaupunkiseudulta kotoisin oleva nuori nainen, josta tulee vaatesuunnittelija. Hän opiskelee parhaillaan Pietarsaaren Centria-ammattikorkeakoulussa kansainvälisellä Fur Design & Marketing -linjalla. Turkis inspiroi häntä, koska se on paikallinen materiaali, jolla on pohjoismaiset perinteet ja upeat ominaisuudet.
-
Usein kysyttyä
Lue lisää: Usein kysyttyäMIKSI TURKISELÄIMIÄ KASVATETAAN HÄKEISSÄ? Häkkikasvatukseen ja nykyisen kokoisiin häkkeihin on päädytty tutkimuksen kautta. Maa- ja metsätalousministeriö määrittelee häkkien minimikoon. Vaikka villit, luonnonvaraiset turkiseläimet liikkuvat paljon, on niiden liikkumisessa aina jokin erityinen syy kuten ravinnon tai parittelukumppanin etsiminen. Nämä tarpeet täyttyvät tilalla kasvatushäkeissä. Kaikki turkiseläimet elävät hajujen maailmassa ja avoin varjotalo tarjoaa niille tilaisuuden tarkkailla ympäristön…
-
YRITTÄJYYS
Lue lisää: YRITTÄJYYSYrittäjyys näkyy vahvasti turkistiloilla, jotka pääsääntöisesti ovat yhtiömuotoisia. TÄLTÄ SIVULTA LÖYDÄT: Yrittäjä Suoraa työllisyyttä YRITTÄJÄ Suhdanneherkkänä alana turkiseläinkasvattajat ovat tottuneet suuriinkin vaihteluihin. Vuosien työ punnitaan neljää kertaa vuodessa käytävissä turkishuutokaupoissa. Monisatapäinen ostajakunta määrittelee nahoille hinnan, josta osa tuloutuu tuottajalle. Tiloilla on totuttu siihen, että toiminnan kulut tulevat kasvatuskaudella ja työn tuloksista päästään osallisiksi vasta useita…
-
SUOMENSUPI
Lue lisää: SUOMENSUPISuomensupin (Nyctereutes procyonoides) kasvatusta kokeiltiin Suomessa jo 1940-luvulla, mutta varsinaisesti kasvatus aloitettiin vasta 1970-luvulla. SUOMENSUPI Nykyään Suomi on maailman suurin suomensupinnahkojen tuottaja. Suomensupia kasvatetaan myös Puolassa. Kiinassa kasvatetaan kiinalaista supia, joka on samaa lajia, mutta polveutuu eri eläimistä. Suomensupin turkin väri vaihtelee valkoisesta ja vaaleanruskeasta punaruskeaan ja lähes mustaan. Koska tuotanto-oloissa ravintoa on tarjolla jatkuvasti,…

