Ajankohtaista
Uutiset ja artikkelit
-
SERTIFIOINTI – LAATUTYÖTÄ SUOMALAISILLA TURKISTILOILLA
Lue lisää: SERTIFIOINTI – LAATUTYÖTÄ SUOMALAISILLA TURKISTILOILLASuomalainen turkiselinkeino on maailmalla sertifioinnin edelläkävijä. Vapaaehtoisen laatujärjestelmän tavoitteena on ylläpitää ja parantaa suomalaisilla turkistiloilla kasvatettavien eläinten hyvinvointia, tuotannon laatua ja turkiseläinkasvattajan ammattitaitoa. Suomalainen turkistuottaja toimii vastuullisesti ja hänen kasvattamansa eläimet voivat hyvin. Suomessa laki asettaa turkiseläinten pidolle vaatimuksia, joita täydentää elinkeinon oma sertifiointijärjestelmä. Sen päämääränä on ylläpitää ja parantaa suomalaisilla turkistiloilla kasvatettavien eläinten hyvinvointia,…
-
VAIHTELUA VUODENAJOISTA
Lue lisää: VAIHTELUA VUODENAJOISTAVuodenaikojen vaihtelu rytmittää turkistilan toimintaa. Kevät ja syksy ovat kiireisiä aikoja, jolloin tiloilla tehdään töitä vuorokauden ympäri. Turkistilan työrytmi noudattaa vuosikiertoa, jossa tilan työt jakautuvat joka päivä toistuviin ja toisaalta vain tiettyyn vuodenaikaan osuviin töihin. Vuoden alussa tilan eläinkanta on pienimmillään. Nahkontakausi on juuri päättynyt ja jäljellä ovat tulevana keväänä lisääntymään jätetyt siitoseläimet. Näiden ruokintaa…
-
PITKÄT PERINTEET
Lue lisää: PITKÄT PERINTEETTurkiseläimet olivat maamme ensimmäisiä nisäkkäitä noin 10 000 vuotta sitten. Elinkeinonakin turkiksilla on pitkät perinteet Suomessa. Turkiseläimiä on kasvatettu maassamme jo yli 100 vuotta. Tuotannon ydinaluetta ovat Etelä- ja Keski-Pohjanmaa sekä ruotsinkielinen Pohjanmaa, missä sijaistee yhteensä yli 95 prosenttia tiloista. Tämän lisäksi turkistiloja on eri puolella Etelä-, Itä- ja Pohjois-Suomea. Turkistilojen määrä on laskenut ja…

