DNV - ISO 9001 Quality System Certification
Meiltä maailmalle
Turkisala on kansainvälinen elinkeino. Turkiseläimiä kasvatetaan Suomen lisäksi Kiinassa ja monissa Euroopan maissa. Nahkamarkkinat ovat maailmanlaajuiset ja turkiksia käytetään kaikkialla.

TÄLTÄ SIVULTA LÖYDÄT:

Suomalaisen turkiksen matka maailmalle

Vuonna 2021 tiloilla tuotettiin noin 900 000 ketun-, 850 000 minkin- sekä 120 000 suomensupinnahkaa. Lopettamisen jälkeen eläimet nahkotaan ja nahkoihin kiinnitetään viivakoodi, jonka perusteella nahka on jäljitettävissä sille tilalle, jolta se on peräisin.

Tiloilta raakanahat toimitetaan Vantaalle, missä huutokauppayhtiö Saga Furs Oyj lajittelee ja myy ne yleensä neljä kertaa vuodessa järjestettävissä turkishuutokaupoissa.

Vantaalta nahat jatkavat muokattaviksi Kiinaan ja vähäisessä määrin myös Eurooppaan. Turkispukineita valmistetaan pääasiassa Kiinassa ja Italiassa. Ompelimoista valmiit pukineet päätyvät myymälöihin eri puolille maailmaa.

Turkispukineita valmistetaan pääasiassa Kiinassa ja Italiassa. Ompelimoista valmiit pukineet päätyvät myymälöihin eri puolille maailmaa.

Meillä ja maailmalla

Maailman turkistuotannosta runsas puolet tulee EU-alueelta ja Norjasta. Euroopan ulkopuolella suurin turkisten tuottaja on Kiina.

Muita merkittäviä tuottajamaita Euroopassa Suomen lisäksi ovat mm. Puola, Kreikka, Liettua ja Espanja. 

Lontoo, Milano, Pariisi ja New York ovat muodin pääkaupunkeja, jotka määrittelevät trendit. Näissä kaupungeissa toimivat maailman johtavat muotitalot ja designerit. Hongkong tavoittaa suuren määrän turkisten ostajia.

International Fur Federation (IFF) on alan kansainvälinen kattojärjestö. Se jakaa tietoa, edistää toimialan tunnettuutta ja markkinoi turkismuotia.

 

Kuvagalleria: 
Usein kysyttyjä kysymyksiä turkistarhauksesta