Nyheter och artiklar

Artikkeli
28.5.2019
Finlands Pälsdjuruppfödares Förbunds binamn PROFUR, som används bl.a. i kommunikationen och logon, byter form till FIFUR i augusti. Förbundets anrika huvudsakliga handelsnamn förblir oförändrat. Binamnets förändring är en del av förbundets framgångsplan som började förra året.
Artikkeli
17.1.2019
Den europeiska pälssektorns djurskyddsprogram WelFur har efter en lång process godkänts av Europeiska kommissionen som en självreglerande och samreglerande verksamhet. Det är det första djurskyddsprogram som någonsin upptagits i kommissionens databas över så kallade ”soft law”-initiativ. ”Europeiska kommissionen främjar inte bortförklaringar, så detta är ett erkännande av den pälsindustri som arbetar ansvarsfullt med djurens välfärd och samhället”, säger Mette Lykke Nielsen, VD för Fur Europe. Fur Europe är den Brysselbaserade paraplyorganisationen för hela den europeiska pälsbranschen.
Artikkeli
20.6.2018
Pälsnäringen har märkbart förbättrat och åtgärdat de punkter Evira tidigare pekat på i myndighetskontroller hos pälsfarmarna. Detta framgår i rapporten ”Eläinten hyvinvoinnin valvonta 2017”, som publicerades den 14 juni. ProFur:s verksamhetsledare Marja Tiura konstaterar att ”Producenterna gjort ett bra jobb”.
Artikkeli
29.3.2018
Pälsnäringen fyller jämna år. Uppfödningen av pälsdjur började i Finland för över hundra år sedan och näringsgrenens intresseorganisation grundades för 90 år sedan. Jubileumsåret firas genom att vi i medierna lyfter fram pälsproducenter från olika delar av Finland: kvinnor och män, unga och mera erfarna. Genom personhistorierna lyfter man fram i synnerhet producenternas och företagarnas reflektioner över sin yrkesverksamhet.

Sidor