Fur Europe
Fur Europe edustaa eurooppalaisen turkiselinkeinon koko arvoketjua. Se on turkistuottajien, huutokauppayhtiöden, muokkaamojen, designin, valmistajien, turkiskaupan ja jälleenmyyjien edunvalvoja.

TÄLTÄ SIVULTA LÖYDÄT:

Fur Europe edustaa eurooppalaisen turkiselinkeinon koko arvoketjua. Se on turkistuottajien, huutokauppayhtiöden, muokkaamojen, designin, valmistajien, turkiskaupan ja jälleenmyyjien edunvalvoja. Fur Europella on kaksi jäsentä: EFBA ja IFF. Suomalaiset tuottajat kuuluvat jäseninä EFBAan ja sitä kautta Fur Europeen. Huutokauppayhtiö on puolestaan kansainvälistä turkiskauppaa edustavan IFF:n jäsen.

Fur Europen toimistossa Brysselin EU-kortteleiden ytimessä työskentelee kuusi vakituista työntekijää sekä harjoittelija. He toimivat samassa rakennuksessa muun muassa espanjalaisten maakuntien sekä vaihtoehtoisten energiamuotojen kehittäjien kanssa.

Yhteistä kaikilla näillä hyvinkin erilaisilla järjestöillä ja Fur Europella on vahva intressi Euroopan parlamentin ja komission poliittiseen työhön. Kaikissa Euroopan unionin jäsenmaissa jopa 70 prosenttia kansallisesta lainsäädännöstä saa alkunsa EU-instituutioissa. Siksi kaikilla vakavasti otettavilla eurooppalaisilla sektoreilla on Brysselissä edustusto, jonka tehtävänä on seurata ja vaikuttaa toimialaansa koskevaan EU-lainsäädäntöön.

”Monien mielestä EU on byrokratian jättiläinen, mutta itse asiassa sen päätöksentekoon voi vaikuttaa”, sanoo toimitusjohtaja Mette Lykke Nielsen Fur Europesta.

Hän pitää tiimeineen huolen siitä, että turkiselinkeinon ja suomalaisen tuottajan ääni kuluvat Brysselissä.

Usein kysyttyjä kysymyksiä turkistarhauksesta