DNV - ISO 9001 Quality System Certification
Hyvinvoiva eläin tuottaa parhaiten
Turkiseläin on tuotantoeläin. Kasvattaja luo olosuhteet, joissa eläin voi hyvin ja kasvaa sekä pysyy terveenä. Hyvinvoiva eläin on tuottajan ylpeyden aihe.

TÄLTÄ SIVULTA LÖYDÄT:

Jos eläin kuitenkin sairastuu tai vahingoittuu, eläimen on saatava hoitoa viipymättä. Kasvattaja hoitaa ja lääkitsee eläimiä eläinlääkärin ohjeiden mukaisesti. Jos eläin ei hoidosta huolimatta parane, se lopetetaan. Jossain tapauksissa lopetus on eläimelle armeliaampaa kuin pitkittyvä hoito.

Suurella turkistilalla, tuhansien eläinten joukossa ei ole tavatonta nähdä sairastuneita tai vahingoittuneita eläimiä. Tämän vuoksi hoitoa tarvitsevien eläimien aikainen havaitseminen ja oikean hoidon aloittaminen kuuluvat turkiseläinkasvattajan arkirutiineihin ja ammattitaitoon.

Elinkeinon palveluksessa työskentelee neljä eläinlääkäriä. Heidän tehtävänään on turkiseläinten ennaltaehkäisevä terveydenhuolto, taudintorjuntasuunnitelmien laadinta, tautiselvitykset ja sairaiden eläinten hoito sekä tuottajien neuvonta. Omilla eläinlääkäriresursseilla halutaan turvata eläinterveydenhuolto ja eläinlääkäripalveluiden saatavuus.

Usein kysyttyjä kysymyksiä turkistarhauksesta