DNV - ISO 9001 Quality System Certification

FIFURin vastuullisuusseminaari esitteli turkisalan vastuullisuushankkeita sekä tulevaisuuden visioita Musiikkitalossa ja webinaarina

2.6.2022
FIFURin järjestämä vastuullisuusseminaari 10. toukokuuta 2022 oli mielenkiintoinen katsaus turkisalan tämänhetkisiin vastuullisuushankkeisiin sekä kurkistus alan tulevaisuuteen.

Eduskunnan terveiset tilaisuuteen toi kansanedustaja Joakim Strand. ”Itse uskon vahvasti turkisalan tulevaisuuteen”, hän totesi puheenvuorossaan. ”Viimeistään nyt ihmiset alkavat ymmärtää, mitä tarkoittaa kotimaisuus, omavaraisuus, alkutuotanto, energia, tähän kaikkeen liittyvä kiertotalous, missä olette olleet edelläkävijöitä jo pitkään”, Strand sanoi.

Projektipäällikkö Maarit Hellstedt maa- ja metsätalousministeriöstä kävi alustuksessaan läpi hallitusohjelman tavoitteita – toimia, joilla muun muassa hillitään ilmastonmuutosta ja tuetaan kiertotaloutta. Hän totesi, että FIFURin tutkimusjohtaja Jussi Peuran esityksessä tuli esiin paljon sellaisia asioita, jotka tukevat näitä tavoitteita. 

”Eläinten hyvinvoinnin jatkuva parantaminen ja ympäristövastuullisuus ovat ehdottomia edellytyksiä turkisalan menestykselle ja yhteiskunnalliselle toimiluvalle”, FIFURin toiminnanjohtaja Marja Tiura painotti. Turkisalalla kiertotaloutta on toteutettu jo vuosikymmenien ajan. Lopputuote, kestävä ja helposti uudelleen muokattava aito turkis, on oiva vastapaino pikamuodille.

Lisäksi seminaarissa käytiin läpi alan koronavarautumistoimia ja minkkien koronarokoteasioita sekä sertifioinnin ja jäljitettävyyden uusimpia kuulumisia. 

Haluamme kiittää tilaisuuden puhujia kiinnostavista alustuksista sekä osallistujia hyvästä keskustelusta. 

Tilaisuuden tallenne on katsottavissa täällä

 

Lisätietoja:
Olli-Pekka Nissinen, viestintäjohtaja, Suomen Turkiseläinten Kasvattajain Liitto, 050 306 2374
 

_______________________________________________________________________

Suomen Turkiseläinten Kasvattajain Liitto ry - FIFUR on turkiselinkeinon emoyhdistys ja jäsentensä edunvalvonta- ja koulutusjärjestö. Ammattitaitoista turkiseläinkasvatusta on harjoitettu Suomessa jo yli sata vuotta ja liitto on perustettu vuonna 1928. Liiton alueyhdistyksiin kuuluu kaikkiaan 581 jäsenyritystä, joilla on yli 600 turkiseläinten kasvatuspaikkaa. Liitto ja tuottajat omistavat enemmistön kotimaisesta markkinointi- ja huutokauppayhtiö Saga Furs Oyj:sta. Suomen turkiselinkeino on maailmalla sertifioinnin edelläkävijä. Vapaaehtoisen, vuonna 2005 aloitetun laatujärjestelmän tavoitteena on ylläpitää ja parantaa suomalaisilla turkistiloilla kasvatettavien eläinten hyvinvointia, tuotannon laatua ja turkiseläinkasvattajan ammattitaitoa.