DNV - ISO 9001 Quality System Certification

Artikkelit

Artikkeli
27.8.2024
Turkisalan viennin arvo oli 303 miljoonaa euroa vuonna 2023 ja turkiselinkeino työllistää arvoketjussaan Suomessa 1420 henkilön verran. Verokertymää alan arvoketjusta kertyi 39 miljoonaa euroa verovuonna 2023. Tiedot ilmenevät turkiselinkeinon Tilastot 2024-julkaisusta, joka löytyy FIFURin verkkosivuilta. Tilastokatsauksen on toimittanut alaan liittyvistä eri tietokannoista FCG Finnish Consulting Group Oy.
Artikkeli
14.2.2024
International Fur Federation (IFF) on julkaissut uuden seurantaohjelman ja merkin, joka tukee kierrätettyjen ja muodistettujen turkisten käyttöä. ’Furcycle’-niminen merkki ilmestyy vuosi sen jälkeen, kun Furmark-merkki otettiin käyttöön kaikille uusille turkistuotteille. FIFUR tukee Suomessa alan kansainvälisen kattojärjestön Furcycle-ohjelmaa.
Artikkeli
17.11.2023
FIFUR ja sen piirissä olevat sertifioidut turkiseläinten kasvattajat vastustavat Ruokaviraston käyttöönottamaa turkiseläinten yksinomaista vasta-ainetestausta ja pelkkien vasta-aineiden perusteella määrättyjä kymmenien tuhansien terveiden eläinten pakkolopetuksia. FIFUR vaatii viranomaisia palaamaan lakien edellyttämään laajempaan diagnostiikkaan ja soveltamaan lainmukaisia toimenpiteitä. FIFURin näkemyksen mukaan pelkkä vasta-ainetestaus ja sen perusteella määrätyt ankarat pakkokeinot ovat eläintautilain vastaisia ja loukkaavat yrittäjien perusoikeudellista omaisuuden suojaa.
Artikkeli
31.8.2023
FIFURin jäsentilat jatkavat biosuojauksen ja lintutorjunnan parantamista kaikin soveltuvin keinoin yhteistyössä viranomaisten kanssa. Lintuinfluenssariski voidaan torjua ja turkiseläinkasvatus jatkuu Suomessa turvallisesti. Viime viikkoina turkistuottajia ja alaa kohtaan on ollut voimakasta syyllistämistä. FIFUR korostaa, että tartunnat eivät ole turkisalan syy ja toivoo, että keskustelua käytäisiin lintuinfluenssan todellisista syistä.
Artikkeli
28.6.2023
Suomalaisen turkiselinkeinon arvoketjun työllisyys oli verovuonna 2022 noin 1600 henkilötyövuotta ja viennin arvo 232 miljoonaa euroa, vaikka markkinatilanne on ollut haastava mm. pandemian talousvaikutusten vuoksi. Sertifioidun turkiseläinkasvatuksen kannatus väestössä on pysynyt ennallaan eli noin puolet suomalaisista kannattaa alaa. Taloustutkimuksen FIFURin toimeksiannosta tekemän tuoreen väestötutkimuksen mukaan 46 % vastaajista suhtautui erittäin tai melko myönteisesti kotimaiseen turkistoimialaan (n=1003).
Artikkeli
25.11.2022
Eläinoikeusjärjestöt julkaisivat taas tilaamansa väestökyselyn tulokset. Ajoitus ei yllätä. Jälleen muistutamme Taloustutkimuksen FIFURin toimeksiannosta tekemistä väestökyselyistä. Keväällä 2022 50 % vastaajista (Taloustutkimus, n=1003) ilmoitti suhtautuvansa erittäin tai melko myönteisesti kotimaiseen, sertifioituun turkiseläinkasvatukseen.
Artikkeli
27.9.2022
Animalia ry julkaisi tiistaina tilaustutkimuksen turkiselinkeinosta, jossa yhdistys keskittyy perustelemaan elinkeinon lopettamista. ”Raportti on tarkoitushakuista tilaustyötä. He haluavat rajoittaa ja lopettaa tuotantoeläinaloja ja turkisala oli nyt tällä kertaa päätähtäimessä. Me jatkamme turkiselinkeinon kehittämistä Suomessa ja osaltamme koko EU:ssa”, sanoo FIFURin toiminnanjohtaja Marja Tiura.

Sivut