Kahdelle turkistilalle isketty, kettuja päästetty irti ja pentuja kuollut - järjetöntä eläinaktivismia

20.5.2020
Kahdelle FIFURin jäsentilalle on isketty tiistain ja keskiviikon (19.5-20.5) välisenä yönä Kalajoella. Tunkeutujat ovat päästäneet kettuja ja pentueiden kanssa olleita emoja irti varjotaloista ja kymmeniä pentuja on kuollut. Tilat ovat vierekkäin. Kettuja oli päästetty irti kahdesta varjotalosta. Poliisi tutkii asiaa.

Turkistilaiskut paljastuivat keskiviikkoaamuna, kun yrittäjät ja työntekijät menivät aamun hoitokierrokselle. Irti päästetyt ketut saatiin kiinni aamupäivän aikana. Kyseessä oli vasta penikoineita emokettuja. Yksin jääneitä pentuja on kuollut muutamia kymmeniä.

”Osan ovat surmanneet stressaantuneet emot, osa on paleltunut ja osa jouduttiin lopettamaan aamupäivällä. Kun emot ja pentueet ovat sekaisin, emot eivät ota toisten pentuja hoidettavakseen” sanoo FIFURin eläinlääkäri Johanna Korpela.

”Tämä on järjetön, täysin eläinten hyvinvoinnista piittaamaton rikollinen isku”, toteaa FIFURin toiminnanjohtaja Marja Tiura.

”Luulimme tällaisten iskujen jääneen historiaa, koska ne ovat vastoin järkevää mielipiteenilmaisua ja aktivistien omaakin etua, mutta näköjään toisin kävi. Toivottavasti poliisi saa tapaukset selvitettyä”, Tiura jatkaa.

Lisätietoja:

Johanna Korpela, eläinlääkäri, Suomen Turkiseläinten Kasvattajain Liitto FIFUR, p. 050 464 8834
Olli-Pekka Nissinen, viestintäjohtaja, Suomen Turkiseläinten Kasvattajain Liitto FIFUR, p. 050 306 2374